Populära inlägg

tisdag 17 maj 2016

Släppa taget eller inte?

Ibland känns det som om man har fastnat i en situation och istället för att ta ett beslut så hänger man kvar där pga att det är läskigt att ta itu med saken.
Man vet vad man har men inte vad man får......
Som allting annat finns det både positiva och negativa saker på samma gång, frågan är då om det positiva överväger och om det är värt att stå ut med det negativa.
Det är ju verkligen upp till var och en, men man bör ta ett aktivt beslut inom sig då, det är inte bra för själen att ständigt klaga över saker man inte orkar ta tag i och fortsätta i en hopplös situation.
Tar man beslutet att jo, det är ändå värt det, då får man ju sluta gnälla och vara nöjd med sitt beslut.
Annars kanske det inte var det rätta då iallafall.
Jag tror att det värsta som kan hända är att bitterheten tar över, då blir livet bara en stor och lång pina och man väntar i princip på att dö för att be alla att dra åt helvete.
Vad jag vill komma fram till är nog att man väljer själv vem man vill vara, vill jag bli/vara sån som alltid klagar, surar och tycker folk bara är dumma i huvet.
Jag var själv på väg dit ett tag, tyckte att folk var falska jävla backstabbers och alla ville bara ha o ha utan att verkligen ge tillbaka.
Tills jag insåg att det var mitt val att bli behandlad så..........
Jag var verkligen inte värd att bli bemött på det sättet, men eftersom jag tillät det själv, ja då var det bara naturligt att det hände.
Folk som vill ha, de söker folk som gärna ger......sen är det igång.
Det handlar egentligen om att sätta gränser för vad man kan ta och älska sig själv tillräckligt mycket för att sätta stopp.
Sen så kan det också hjälpa att ge utan att förvänta sig något tillbaka, för annars lär du bli besviken hela livet och bitter som fan.
Ge för givandets skull, ge för att DU vill och för att det är en sådan människa du är, det är det som gör att du mår bra, men vänta dig inget i retur...då har du en chans att klara dig undan bitterheten.
Ibland måste man bara acceptera läget och gå vidare, den enda som blir blodig av att banka huvudet i väggen är du själv.
Den enda som mår dåligt av att bära på allt hat är du.
Ibland måste man helt enkelt lära sig när det är dags att släppa taget om människor som inte längre har en plats i ens liv, när de endast bidrar med drama, negativitet, skuld och ångest.
Det handlar inte om att ge upp på folk, det handlar om att man måste sluta sopa banan framför dom, man hjälper inte ett skit, man förlänger bara eländet för båda.den som vill hjälpa och den som bara glider fram.
Detta året handlar mycket om att konfronteras med sina problem, hantera och SLÄPPA taget om det som inte tjänar dig.
Rädslor, ilska, bitterhet, svartsjuka, vara en dörmatta osv  och det kommer att komma in massivt för att man ska ha en chans att bena ut allt gammalt skit som inte längre har en plats hos dig.
Detta är utrensningens år, rensa ditt inre hus, och ja...det innebär stora förändringar för väldigt många men det är nödvändigt för det nya som ska komma.
Om man gör sitt jobb, då kommer det att bli helt fantastiskt och väldigt befriande.
Detta är också sanningens år, allt kommer fram till ytan och man blir mer eller mindre tvingad att ta tag i saker, för det kommer att återkomma tills du har släppt det.
Så lycka till o ha det gott!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar